ICF ve koçluk okullarının kural ve çervelerine bağlı profesyonel bir süreçtir.
Her müşteri kendi özel ihtiyaçları doğrultusunda koçluk yolculuğuna devam eder.
Her müşteri ile önden bir tanışma ve kimya görüşmesi gerçekleştirilir. Müşterinin ihtiyacına hizmet edeceğine karar verilmesi durumunda koçluk süreci başlar.
Süreç 6 seans veya 10 seanslık görüşme planını kapsar. Tasarım ve keşif görüşmesi ile kapanış görüşmeside bu plan içerisindedir. Görüşme adeti ve sıklığına göre ortalama 3-6 aylık bir zaman dilimini kapsar.
Her program kendi için de özgün ve özeldir. Tek seferlik bir eğitim değil, bir süreci, farklı sıklıklarda özel aktiviteleri ve dönüşüm yolculuğunu kapsar.
Ezber bozan bir yaklaşım içeren tasarlanan programlar gelişim sorumluluğunu bireyde olduğunu hatırlatır. Her program, hem bireysel hem de kollektif paylaşımlarını kapsayan öğrenme adımlarını içerir.
Belli bir düzen ve akış içerisinde farkındalık, gelişim ve dönüşüm adımlarını içeren paylaşım süreçleridir.
Farklı alanlarda gerçekleştirilen gönüllülük çalışmaları; bilginin paylaşılması, gelişim ve dönüşüm fırsatlarına daha geniş kitlelerin ulaşabilmesini sağlamak adına gerçekleştirilir. Başvuru usulü ilerlenir. Hem bireysel hem de kollektif çalışmalar için başvurular ön bir değerlendirmeden geçer ve tanışma görüşmesi sonrası programdan yararlanacak kişilere karar verilir.
CPCC ünvanlı Profesyonel Koç olarak çalışan Serap Bostan, aynı zamanda gelişim odaklı danışmanlık, eğitmenlik ve mentorluk yapmaktadır. 18 yılı aşkın süre, Boehringer Ingelheim İlaç, Turkcell, Nutricia Medikal Beslenme Ürünleri ve Uzman Beslenme Ürünleri, Danone gibi yerli ve yabanlı büyük ölçekli firmalarda İnsan Kaynakları alanında görev almış, Performans Yönetimi, Eğitim & Gelişim, Yetenek Yönetimi, Çalışan Bağlılığı, Organizasyonel Değişim& Dönüşüm ve Kültür çalışmaları gibi bir çok alanda liderlik yapmış ve uluslararası platformlarda ödüllü projeler tasarlamıştır.
Son olarak çalıştığı lider firmanın global organizasyonel değişim projesinin lokal proje liderliğini yürütmüş, transformasyon ve organizasyonel değişim proje yönetim ofis lideri olarak çalışmıştır.
2009 yılında koçluk ile tanışan Serap, farklı koçluk ekollerinin programlarını kapsayan 450 saati aşkın koçluk eğitimi almış deneyimli bir koç olarak profesyonel hayatına devam etmektedir. 2009 yılında Erickson Coaching International’ın koçluk programını tamamlamış, sonrasında sırasıyla Organizasyonel İlişkiler ve Sistem Koçluğunun (ORSC) Temel Programı, Yönetici ve Lider Koçluğu, Lider Gelişim Koçluğu, Gestalt Bireysel Gelişim Programı ve Gestalt Takım Koçluğu programlarını tamamlamıştır. Son olarak Co-Active Koçluk programına katılmış ve uluslararası geçerliliği olan Co-Active Certificied Professional Coaching (CPCC) sertifikasyon eğitimini başarı ile tamamlamış bir Co-Active topluluk üyesidir.
Ayrıca Uluslararası Koçluk Federasyonunda (ICF) Kurul Üyesi olarak aktif görev almaktadır.
Koçluk programlarına ek kendisi Points of You Uygulayıcısı olmuş ve bu uygulamaları da çalışmalarına entegre etmektedir.
Gönüllülük esası ile sahip olduğu bilgi ve becerileri paylaşmayı kendine bir amaç olarak koyan Serap, birçok farklı proje de gönüllü olarak koç ve mentor olarak görev almaktadır. Özellikle gençler ve kariyerinin başında olan genç liderler ile gönüllülük esası ile çalışmaktadır. Ayrıca bilginin paylaşılması, gelişim ve dönüşüm fırsatlarına daha geniş kitlelerin ulaşabilmesini sağlamak adına gönüllü olarak çalışmalar sürdürmektedir.